Τα χρώματα

Τα βασικά  χρώματα
Τα βασικά χρώματα -στην ζωγραφική- είναι το κίτρινο, το κόκκινο και το μπλέ.
 
Θερμά χρώματα
Θερμά χρώματα είναι το κόκκινο το πορτοκαλί και το κίτρινο. Επίσης θερμά χρώματα είναι τα χρώματα της φωτιάς, των πεσμένων φύλλων, της ανατολής και της δύσης του ηλίου. Γενικά τα θερμά χρώματα εκφράζουν την ενέργεια, το πάθος και την θετικότητα.
Το κόκκινο και το κίτρινο είναι και τα δύο βασικά χρώματα, και το πορτοκαλί προκύπτει από αυτά. Αυτό σημαίνει πως τα θερμά χρώματα είναι στην πραγματικότητα θερμά και δεν δημιουργούνται από το συνδυασμό κάποιου θερμού χρώματος με κάποιο ψυχρό.

Κόκκινο (βασικό χρώμα)
Το κόκκινο είναι πολύ θερμό χρώμα. Είναι συσχετισμένο με τη φωτιά, τη βία και τον πόλεμο. Επίσης το κόκκινο έχει συσχετιστεί με την αγάπη και το πάθος. Στην ιστορία έχει συσχετιστεί με τον διάβολο και τον έρωτα. Επίσης έχει παρατηρηθεί πως το κόκκινο έχει και φυσική επίδραση στον άνθρωπο, καθώς αυξάνει την πίεση του αίματος, τον αριθμό των αναπνοών και τον μεταβολισμό. Το κόκκινο επίσης συσχετίζετε με τον θυμό, την σπουδαιότητα (θυμηθείτε τα κόκκινα χαλιά στις βραβεύσεις ή όταν συγκεντρώνονται διάσημοι σε κάποιο χώρο). Το κόκκινο επίσης επισημαίνει τον κίνδυνο (αυτός είναι και ο λόγος που τα φανάρια για να σταματήσουμε είναι κόκκινα και επίσης η σήμανση STOP είναι και αυτή κόκκινη). Πέρα από δυτικό κόσμο το κόκκινο είναι διαφορετικά συσχετισμένο. Για παράδειγμα στην Κίνα το κόκκινο είναι το χρώμα ευημερίας και της ευτυχίας. Επίσης το χρησιμοποιούν για να έχουν καλή τύχη. Σε άλλους ανατολικούς πολιτισμούς το κόκκινο φοριέται από τις νύφες την ημέρα του γάμου τους. Ωστόσο στην νότιο Αφρική το κόκκινο είναι το χρώμα του πένθους. Το κόκκινο επίσης έχει συσχετιστεί με τον κομμουνισμό, την ενημέρωση κατά του AIDS στην Αφρική λόγο της δημοτικότητα των διαφημίσεων για την ασθένεια. Στο σχεδιασμό το κόκκινο μπορεί να είναι ένα ισχυρό χρώμα επικοινωνίας. Μπορεί να γίνει αφόρητο αν χρησιμοποιηθεί σε ένα σχέδιο, ειδικά στην πιο αχνή του μορφή. Είναι το ιδανικό χρώμα όταν θέλετε να προβάλετε τη δύναμη του πάθους στο σχέδιο σας. Το κόκκινο μπορεί να είναι πολύ ευπροσάρμοστο, αν και στις ποιο φωτεινές του αποχρώσεις είναι πολύ ενεργητικό χρώμα ενώ οι ποιο σκοτεινές αποχρώσεις του είναι ισχυρές και κομψές.

Πορτοκαλί (Δευτερεύον χρώμα)
Το πορτοκαλί είναι ένα πολύ ζωηρό και ενεργειακό χρώμα. Οι απαλές αποχρώσεις του, μπορούν να συσχετιστούν με τη γη και το φθινόπωρο. Επειδή έχει συσχετιστεί και με την αλλαγή των εποχών το πορτοκαλί μπορεί να αναπαραστήσει την αλλαγή και την μετακίνηση γενικότερα. Επίσης επειδή το πορτοκαλί είναι συσχετισμένο με το ομώνυμο φρούτο, μπορεί να συσχετιστεί με την υγεία και τη ζωή. Στη σχεδίαση το πορτοκαλί επιβάλει την προσοχή χωρίς να είναι τόσο συντριπτικό όσο το κόκκινο. Συχνά θεωρείτε ποιο φιλικό και ελκυστικό.

Κίτρινο (Βασικό χρώμα)
Το κίτρινο συχνά θεωρείτε το ποιο φωτεινό και το ποιο ενεργητικό από τα θερμά χρώματα. Έχει συσχετιστεί με τη χαρά και τη λιακάδα. Το κίτρινο επίσης μπορεί να συσχετιστεί με την απάτη και τη δειλία.
Το κίτρινο επίσης έχει συσχετιστεί με την ελπίδα, όπως φαίνεται σε κάποια κράτη που κίτρινες κορδέλες είναι δεμένες έξω από τα σπίτια αυτών που έχουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο στον πόλεμο. Επίσης και το κίτρινο είναι συσχετισμένο με τον κίνδυνο, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όσο το κόκκινο.
Σε μερικά κράτη το κίτρινο έχει πολύ διαφορετική έννοια. Στην Αίγυπτο για παράδειγμα το κίτρινο συμβολίζει το πένθος, στην Ιαπωνία αναπαριστά το θάρρος και στην Ινδία είναι το χρώμα των εμπόρων.
Στα σχέδια σας, το ανοικτό κίτρινο μπορεί να προσδίδει την αίσθηση της χαράς και της φαιδρότητας. Οι απαλές αποχρώσεις του κίτρινου συνήθως χρησιμοποιούνται ως ουδέτερο χρώμα για τα μωρά και νέα παιδιά. Το ανοικτό κίτρινο επίσης αποδίδει ήρεμο συναίσθημα της χαράς από το φωτεινό κίτρινο. Το σκούρο κίτρινο και το χρυσό-κίτρινο μπορεί ορισμένες φορές να μοιάζει πιο παλιό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχέδια όπου η αίσθηση της μονιμότητας είναι απαραίτητη.

Ψυχρά χρώματα
Τα ψυχρά χρώματα είναι τα πράσινο, μπλε και μοβ και συνήθως είναι ποιο υποτονικά από τα θερμά χρώματα. Είναι τα χρώματα της νύχτας, του νερού, της φύσης και συνήθως είναι χαλαρωτικά και κατά κάποιο τρόπο επιφυλακτικά.
Από τα τρία ψυχρά χρώματα το μπλε είναι το μόνο που είναι βασικό χρώμα. Αυτό σημαίνει πως τα άλλα δυο χρώματα είναι αποτέλεσμα συνδυασμού του μπλε με κάποιο από τα δυο βασικά χρώματα (κίτρινο για να παράγουμε το πράσινο και κόκκινο για να παράγουμε το μοβ). Για το λόγο αυτό το πράσινο έχει κάποιες από τις ιδιότητες του κίτρινου και το μοβ παίρνει και κάποιες από τις ιδιότητες του κόκκινου. Τοποθετώντας ψυχρά χρώματα στα σχέδια σας δίνετε την αίσθηση της χαλαρότητας και της επαγγελματικότητας.

Πράσινο (δευτερεύων χρώμα)
Το πράσινο είναι χρώμα πολύ κοντινό στη γη. Μπορεί να αναπαραστήσει τη νέα αρχή και την ανάπτυξη. Επίσης εκφράζει την ανανέωση και την αφθονία. Εναλλακτικά το πράσινο μπορεί να υποδηλώσει το φθόνο ή τη ζήλια, και την έλλειψη πείρας.
Το πράσινο έχει πολλές από τις χαλαρωτικές ιδιότητες του μπλε, αλλά συνδυάζει και λίγη από την ενέργεια του κίτρινου. Στο σχεδιασμό, το πράσινο μπορεί να επιδρά φέρνοντας την ισορροπία και την αρμονία και είναι πολύ σταθερό. Είναι κατάλληλο για τα σχέδια που σχετίζονται με τον πλούτο, την σταθερότητα, την ανανέωση και τη φύση. Οι ανοικτές αποχρώσεις του πράσινου είναι ποιο ενεργειακές και ζωηρές, ενώ το πράσινο της ελιάς είναι αντιπροσωπευτικό χρώμα της φύσης. Οι σκούρες αποχρώσεις του πράσινου είναι ποιο σταθερές αποχρώσεις και αντιπροσωπεύουν την αφθονία.

Μπλε (Βασικό χρώμα)
Το μπλε συχνά συσχετίζετε με τη θλίψη στην αγγλική γλώσσα. Το μπλε επίσης χρησιμοποιείτε εκτεταμένα για να αναπαραστήσει την ησυχία και την ευθύνη. Οι ανοικτές αποχρώσεις του μπλε μπορούν να είναι ξεκούραστες και φιλικέ. Οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε είναι ποιο σκληρές και αξιόπιστες. Το μπλε επίσης συσχετίζετε με την ειρήνη, και έχει πνευματική και θρησκευτική σημασία σε πολλούς πολιτισμούς και παραδώσεις.
Η έννοια του μπλε αλλάζει ανάλογα με την απόχρωση του. Στο σχεδιασμό, η ακριβής απόχρωση του μπλε που θα επιλέξετε θα έχει μεγάλη επίδραση στο πως οι χρήστες θα αντιλαμβάνονται το συναίσθημα που θέλετε να τους μεταδώσετε. Οι ανοικτές αποχρώσεις του μπλε είναι συχνά χαλαρωτικές και ηρεμιστικές. Το λαμπερό μπλε μπορεί να είναι χρώμα γεμάτο ενέργεια και ανανεωτικό. Το σκούρο μπλε είναι ιδανικό για επαγγελματικές ιστοσελίδες ή για σελίδες που πρέπει να δείχνουν δυνατές και αξιόπιστες.

Μοβ (Δευτερεύον χρώμα)
Το μοβ για πολύ καιρό είχε συσχετιστεί με την πολυτέλεια. Αυτό το χρώμα προκύπτει από το συνδυασμό κόκκινου και μπλε, και έτσι κληρονομεί μερικές ιδιότητες και από τα δυο. Το μοβ έχει συσχετιστεί με τη δημιουργικότητα και την φαντασία επίσης.
Στην Ταϊλάνδη, το μοβ είναι το χρώμα του πένθους για τις χήρες. Το σκούρο μοβ συσχετίζετε με τον πλούτο και την πολυτέλεια, ενώ οι ανοικτές αποχρώσεις του μοβ θεωρούνται ποιο ρομαντικές αποχρώσεις.
Στο σχεδιασμό, το σκούρο μοβ μπορεί να δώσει την αίσθηση του πλούτου και της πολυτέλειας. Οι ανοικτές αποχρώσεις του μοβ συνδέονται με την άνοιξη και τον ρομαντισμό.

Ουδέτερα χρώματα
Συνήθως τα ουδέτερα χρώματα λειτουργούν ως υπόβαθρο. Το συνηθέστερο όλως είναι να συνδυάζονται λεπτομέρειες ποιο ανοικτών χρωμάτων. Ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μόνα τους, και μπορούν να δημιουργήσουν πολύ εντυπωσιακά σχέδια. Ή έννοια και η εντύπωση που δημιουργούν αυτά τα χρώματα βασίζετε στα χρώματα με τα οποία πλαισιώνονται.

Μαύρο
Το μαύρο είναι το ποιο δυνατό χρώμα από τα ουδέτερα χρώματα. Από τη θετική του πλευρά συσχετίζετε με την δύναμη, την κομψότητα και την οικογένεια. Από την αρνητική του πλευρά μπορεί να συσχετιστεί με το διάβολο, το θάνατο, και το μυστήριο. Το μαύρο επίσης είναι το παραδοσιακό χρώμα του πένθους για τις δυτικές πολιτείες. Ακόμα το μαύρο, είναι συνδεδεμένο με την επανάσταση σε ορισμένους πολιτισμούς.
Το μαύρο συνήθως χρησιμοποιείτε για τολμηρά σχέδια, καθώς επίσης και σε πολύ κομψά σχέδια. Μπορεί να είναι είτε συντηρητικό, είτε μοντέρνο, παραδοσιακό ή πρωτότυπο και αυτό έχει να κάνει με τα χρώματα που το συνοδεύουν. Στο σχεδιασμό το μαύρο συνήθως χρησιμοποιείτε για την τυπογραφία και άλλα λειτουργικά τμήματα του σχεδίου, λόγο της ουδετερότητας του. Τέλος το μαύρο είναι ικανό για την απόδοση της αίσθησης της εμπειρίας και του μυστηρίου.

Λευκό
Το λευκό είναι στην αντίθετη πλευρά από το μαύρο στο φάσμα των χρωμάτων, αλλά όπως και το μαύρο, μπορεί να κάνει καλά τη δουλεία του με όλα τα άλλα χρώματα. Το λευκό συχνά συσχετίζετε με την αγνότητα, την καθαριότητα και την αρετή. Στην δύση, το λευκό φοριέται από τις νύφες την ημέρα του γάμου τους. Επίσης συσχετίζετε με τη βιομηχανία της περίθαλψης και της υγείας, και ποιο ειδικά με τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και τους οδοντιάτρους. Ακόμα το λευκό είναι συσχετισμένο με την καλοσύνη, για αυτό και συχνά οι άγγελοι αναπαριστώνται με λευκό χρώμα.
Στο σχεδιασμό το λευκό είναι ένα γενικής χρήσης χρώμα που επιτρέπει στα υπόλοιπα χρώματα να διακρίνονται άμεσα. Το λευκό μπορεί να βοηθήσει στην προβολή της καθαρότητας και της απλότητας ενός σχεδίου, και είναι δημοφιλές στα μινιμαλιστικά σχέδια. Το λευκό στη σχεδίαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απεικονίσει την το χειμώνα ή και το καλοκαίρι, ανάλογα με τα χρώματα που το πλαισιώνουν.

Γκρι
Το γκρι είναι ουδέτερο χρώμα, γενικά ανήκει στα ψυχρά χρώματα του φάσματος των χρωμάτων. Μπορεί μερικές φορές να θεωρηθεί κακόκεφο και καταθλιπτικό. Σε ορισμένα σχέδια οι ανοικτές αποχρώσεις του γκρι μπορούν να αντικαταστήσουν το λευκό, ενώ οι σκούρες αποχρώσεις μπορούν να αντικαταστήσουν το μαύρο.
Γενικότερα το γκρι είναι επίσημο και συντηρητικό χρώμα, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι και μοντέρνο ανάλογα με τα χρώματα που το συνοδεύουν. Επίσης το γκρι ορισμένες φορές είναι και το χρώμα του πένθους. Συχνά το χρησιμοποιούν για σχέδια που έχουν να κάνουν με το εμπόριο, όπου το κλειδί της επιτυχίας είναι η τυπικότητα και η σοβαρότητα. Τέλος το γκρι είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείτε και ως φόντο.

Καφέ
Το καφέ έχει συσχετιστεί με τη γη, το ξύλο και την πέτρα. Είναι ένα από τα βασικά χρώματα της φύσης, και ένα ουδέτερα θερμό χρώμα. Το καφέ μπορεί να συσχετιστεί επίσης με την αξιοπιστία, και την επιμονή. Τέλος το καφέ μερικές φορές θεωρείτε και βαρετό.
Στη σχεδίαση, ο ποιο βασικός του ρόλος είναι η χρήση του ως φόντο. Επίσης μερικές φορές το συναντάμε σε υφές που μοιάζουν με ξύλο και ορισμένες φορές και με πέτρα. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό αυτού του χρώματος είναι που βοηθάει να αποδοθεί η ζεστασιά στα σχέδια. Μερικές φορές το καφέ χρησιμοποιείτε στις ποιο σκούρες αποχρώσεις του για να αντικαταστήσει το μαύρο, είτε αυτό είναι στο φόντο ενός σχεδίου, είτε αυτό είναι στη γραμματοσειρά.

Μπεζ
Το μπεζ είναι κάτι σχεδόν μοναδικό στο χρωματικό φάσμα, μιας και μπορεί κάποιες φορές να είναι ψυχρό και άλλες θερμό χρώμα, ανάλογα με τα χρώματα που το πλαισιώνουν. Αυτό το χρώμα έχει τη ζεστασιά του καφέ και την ψυχρότητα του λευκού, και όπως και το καφέ μερικές φορές μοιάζει να είναι βαρετό. Είναι ένα συντηρητικό χρώμα στις περισσότερες μορφές του, και συνήθως το χρησιμοποιούν ως φόντο. Το μπεζ σε ορισμένες περιπτώσεις συμβολίζει το σεβασμό.
Το μπεζ στο σχεδιασμό έχει συνήθως της θέση του στο φόντο, και ακόμα ποιο συνηθισμένο είναι να βλέπουμε το μπεζ ως φόντο σε κάποια υφή που μοιάζει περισσότερο με χαρτί. Οι ιδιότητες του μπεζ επηρεάζονται από τα χρώματα που βρίσκονται κοντά του. Αυτό σημαίνει πως τελικά δεν δημιουργεί και τη μεγαλύτερη εντύπωση το μπεζ από μόνο του.

Κρεμ
Το κρεμ είναι χρώμα που δείχνει εμπειρία και περιέχει λίγη από τη ζεστασιά του καφέ, αλλά πολύ από την ψυχρότητα του λευκού. Σε γενικές γραμμές είναι ήσυχο χρώμα, και συχνά χρησιμοποιείτε και να επικαλεστεί την ιστορία. Επίσης είναι χρώμα που ηρεμεί με λίγη από την αγνότητα του λευκού.
Στο σχεδιασμό το κρεμ αποδίδει την αίσθηση του κομψού και της ηρεμίας. Όταν συνδυάζετε με γήινα χρώματα όπως είναι το χρώμα από το ροδάκινο ή με το καφέ, μπορεί να γίνει και αυτό γήινο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει τα πολύ σκούρα χρώματα, χωρία να δημιουργεί την έντονη αντίθεση του λευκού με τα σκούρα χρώματα. Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός αναφοράς στις ποιο βασικές έννοιες των χρωμάτων που συζητήσαμε παραπάνω:
* Κόκκινο: Πάθος, αγάπη, θυμός
* Πορτοκαλί: Ενέργεια, χαρά, ζωτικότητα
* Κίτρινο: Χαρά, ελπίδα, απάτη
* Πράσινο: Νέα αρχή, αφθονία, φύση
* Μπλε: Ηρεμία, υπευθυνότητα, θλίψη
* Μοβ: Δημιουργικότητα, πολυτέλεια, πλούτος
* Μαύρο: Μυστήριο, κομψότητα, διάβολος
* Γκρι: Κακοκεφιά, συντηρητικό
* Λευκό: Απλότητα, καθαρότητα, αρετή
* Καφέ: Φύση, αξιοπιστία
* Μπεζ: Συντηρητικό, βαρετό
* Κρεμ: Ηρεμιστικό, κομψό, καθαρό


Oρολογία

Απόχρωση
Η απόχρωση είναι η βασικότερη έννοια των χρωμάτων και στην ουσία δηλώνει ποιο είναι το χρώμα ενός αντικειμένου. Όταν για παράδειγμα λέμε “μπλε”, “πράσινο” ή “κόκκινο” στην πραγματικότητα μιλάμε για την απόχρωση.

Xρώμα
Το χρώμα αναφέρετε στην καθαρότητα της απόχρωσης. Μια απόχρωση με την υψηλότερη τιμή χρώματος δεν περιέχει μέσα καθόλου μαύρο, λευκό ή γκρι. Με την προσθήκη μαύρου, λευκού ή γκρι σε μια απόχρωση μειώνουμε το χρώμα της. Είναι παρόμοιο με τον κορεσμό αλλά όχι το ίδιο. Μπορούμε να σκεφτούμε το χρώμα ως τη λαμπρότητα μιας απόχρωσης σε παράθεση με το λευκό.
Στο σχεδιασμό, θα πρέπει να αποφεύγετε τις αποχρώσεις που έχουν πολύ κοντινό βαθμό χρώματος. Αντίθετα επιλέξτε αποχρώσεις με χρώμα που είναι μερικούς βαθμούς ποιο μακριά.

Κορεσμός
Ο κορεσμός έχει να κάνει με το πως φαίνεται μια απόχρωση κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού. Φανταστείτε τον κορεσμό σαν αδύναμο και ισχυρό χρώμα ή σαν χλωμό και έντονό χρώμα.
Στη σχεδίαση, τα χρώματα με παρόμοιο βαθμό κορεσμού είναι καλά για συνεκτική εμφάνιση. Όπως και με το χρώμα, οι αποχρώσεις με πολύ κοντινό βαθμό κορεσμού μπορούν να δημιουργούν κακή εντύπωση.

Τιμή (φωτεινότητα)
Η τιμή μπορεί να αποκαλεστεί και φωτεινότητα. Αυτή η ιδιότητα έχει να κάνει με το πόσο ανοικτό ή σκούρο είναι ένα χρώμα. Τα πιο φωτεινά χρώματα έχουν μεγαλύτερο βαθμό τιμής. Για παράδειγμα το πορτοκαλί έχει μεγαλύτερο βαθμό τιμής από το σκούρο μπλε ή το σκούρο μοβ. Το μαύρο έχει τη χαμηλότερη τιμή από κάθε άλλο χρώμα, ενώ το λευκό έχει τη μεγαλύτερη τιμή.

Τόνοι
Οι τόνοι δημιουργούνται όταν προσθέτουμε γκρι σε μια απόχρωση.

Σκιές
Οι σκιές δημιουργούνται όταν αναμιγνύουμε ένα χρώμα με μαύρο για να το κάνουμε ποιο σκούρο. Ο κόσμος συχνά προσπαθεί εσφαλμένα να περιγράψει μια σκιά ως τόνο ή απόχρωση, όμως οι σκιές εφαρμόζονται μόνο στις αποχρώσεις για να γίνουν ποιο σκούρες με τη βοήθεια του μαύρου. Οι πολύ σκούρες σκιές χρησιμοποιούνται μερικές φορές αντί για μαύρο, για να μοιάζει το συνολικό σχέδιο ποιο φυσικό. Ο συνδυασμός σκιών με αποχρώσεις είναι μια καλή πρακτική για να αποφύγετε τα πολύ σκοτεινά σχέδια.

Tints
Ο όρος tint σχηματίζετε όταν προσθέτουμε λευκό σε μια απόχρωση για να την κάνουμε ποιο ανοικτή. Τα πολύ φωτεινά tints αποκαλούνται παστέλ, αλλά κάθε καθαρό χρώμα με λευκό ανήκει στην ομάδα των tints. Τα tints συχνά χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ποιο θηλυκά ή ποιο ανοιχτόχρωμα σχέδια. Τα παστέλ tints χρησιμοποιούνται ειδικά στη σχεδίαση θηλυκών σχεδίων. Ακόμα τα tints είναι καλά για χρήση σε σχέδια που πρέπει να δείχνουν πεπαλαιωμένα, και η ποιο δημοφιλή χρήση τους είναι σε ιστοσελίδες που απευθύνονται σε γονείς μωρών ή βρεφών. Σύντομη αναφορά στους όρους που πρέπει να θυμάστε.
* Απόχρωση: είναι το χρώμα (μπλε, πράσινο, κόκκινο, κα.)
* Χρώμα: είναι η καθαρότητα του χρώματος (Μια απόχρωση με το μέγιστο βαθμό χρώματος δεν έχει καθόλου μαύρο, λευκό ή γκρι μέσα)
* Κορεσμός: αυτός ο όρος αναφαίρετε στο πόσο δυνατό ή αχνό είναι ένα χρώμα (ο υψηλός βαθμός κορεσμού είναι ένα έντονο χρώμα)
* Τιμή: Αναφέρετε στο πόσο ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη είναι μια απόχρωση (τα ανοιχτά χρώματα έχουν υψηλή τιμή)
* Τόνος: οι τόνοι δημιουργούνται με την ανάμιξη γκρι στα χρώματα.
* Σκιές: οι σκιές δημιουργούνται με την ανάμιξη μαύρου στα χρώματα.
* Tints: τα tints δημιουργούνται με την ανάμιξη λευκού στα χρώματα.

ARITHMOS.GR - With none  none none From GREECE - Thank you for visiting.